Weetjes

Jong Saeng start seizoen 2016-2017

Met de algemene infovergadering op 16 september heeft de club het officiële startschot gegeven voor het volgende sportieve seizoen.
Voor de nieuwe leden was deze avond bijzonder informatief, met voorstelling van de trainers en een goed inzicht in de werking en visie van de club.
Voor de gevestigde waarden kon de avond zeker dienen als opfrisser.
Voor beide groepen stond de avond vooral in het teken van een aangenaam kennismaken of weerzien met de club, de vrienden, ouders, 'sportcollega's’.
Uit de algemene voorstelling van de club is gebleken dat naast het sportieve, ook de vriendschap en vooral het respect voor mekaar centraal staat.

seizoen_2016-2017_nieuws_brief_31_oktober
De woordenwolk die werd gepresenteerd zegt alles:
Kortom, veel aandacht voor techniek, conditie en uithouding, met de nadruk op persoonlijke en sportieve groei in een familiale en vriendschappelijke sfeer.
Taekwondo is zo veel meer dan alleen maar ‘vechten’ of ‘verdedigen’. De verschillende disciplines die deel uitmaken van de sport bevestigen dat alleen maar.
Poomsea, sparring, hosinsul, kyopka, hanmadang, de moeite waard om te ontdekken tijdens de lessen, maar ook tijdens de gespecialiseerde trainingen die doorgaan op zaterdag.
Ideaal als voorbereiding op de kub-examens, maar ook om je technieken nog een beetje bij te schaven waar nodig is, of om extra te kunnen trainen op een discipline die je echt ligt.
De ouders kregen ook meer inzicht in wat er naast de trainingen nog allemaal speelt in een sportclub.
Zo zijn er de contacten met de Vlaamse Taekwondobond, de gemeente en het bestuur van de sporthal.
Ook praktisch zit er een goed geoliede machine achter de club: bestelling van materiaal, organisatie van interclubcompetities, kub-examens en evenementen.
De praktische afspraken werden ok nog even overlopen: wat wordt er verwacht van de leden op gebied van kledij, hygiëne, gedrag, maar ook van de ouders (informatie over kwetsuren, lidgelden).

Tot slot werden er nog een paar tips gegeven over voeding in de sport, hoofdzakelijk in functie van wedstrijden, maar zeker ook voor de gemiddelde sportieveling die fit wil zijn voor de trainingen, en snel wil recupereren erna.
Voor meer informatie over de club en zijn werking, neem een kijkje op de website www.jongsaeng.be, en geef ze een ‘like’ op Facebook.